16 Kasım 2017 Perşembe

Düz Dünya Konusu Ortadoğu'nun Dinci Zihniyetinin Bir Ürünü mü ?

Pek sayılmaz. Evet geçenlerde bir Arap bilim adamı bu konudan bahsetmiş, uçağın havalandığı yerde sabit durması halinde, dönen bir dünyada Çin’in uçağa doğru geleceğini söylemiş ve bilimci çevre tarafından buna eleştiriler gelmişti. İşte yobazlar böyledir, hiç bilimden anlamazlar, ne kadar cahiller vs.. Sanki kendileri bilimle yatıp kalkıyorlarmış gibi..

Neyse Düz Dünya meselesi belki asırların tartışma konusu fakat kitleler halinde sorgulanmaya başlayalı henüz birkaç sene oluyor ve konunun artarak yayıldığı coğrafya o “özenti bilimcilerin” düşündüğünün aksine Batı oluyor. Eric Dubay, Rob Skiba, Dave Murphy gibi öncü isimlerin takipçisi yüzbinleri bulan hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ikna edici olmalı ki ilk duyduğunuzda kulağa çılgınca gelen bu konu Batıda bir hayli ilgi görüyor. Denemesi bedava; google ya da youtube üzerinde “Flat Earth” yazıp konunun ciddiyetini kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Meselenin dini bir yönü yok mu derseniz aslında evet var. Şöyle ki big bang denen patlamayla uzayda sürüklenirken türlü tesadüfler sonucu hayatın oluşabileceğini düşünen ateist eğilimli pek çok kişi, kubbesi olan büyükçe bir akvaryum veya deney tüpü gibi bir kapalı sistemde yaşadığımızı farkedince ister istemez bunun bir “tasarım” olabileceği sonucuna varıp deist olabiliyor. Muhtemelendir ki Düz Dünya meselesi “bir yaratıcının varlığını” daha çok desteklediği için İslam Coğrafyasında da sempati görebilir. Tabi bunu zaman gösterecek.

Aşağıdaki videoda takipçilerinin Eric Dubay’a gönderdiği Flat Earth (Düz Dünya) paylaşımları derlenmiş. İnsanların pek çoğu kalabalıklara göre hareket eder ki maalesef ülkemizde de böyle. Hani Düz Dünya fikrine sıcak bakmaya başlamış ama “başkaları ne der, yalnız mıyım, çoğunluk küre diyor ya onlar haklıysa rezil olurum” vb kaygılarınız varsa (bu tür kaygıları olan yakınlarınız varsa) bunu bi izleyin / izlettirin derim. Yalnız değilsiniz :)

Ha gaza gelip Batıdaki gibi videodakine benzer Düz Dünya aktiviteleri yapamaz mıyız derseniz belki zamanı var. Önce şu konuyu bi hazmedelim. Batıda yapılan deneyleri bizler de yapalım. Mümkünse konu üzerine çorbada bizim de tuzumuz olsun ve bazı yeni fikir ve deneyler üretelim sonra neden olmasın.


Hiç yorum yok: